17. 4. 2009.

38. seminar: korisne informacije

Dolazak i odlazak polaznika

Polaznici 38. seminara Zagrebačke slavističke škole očekuju se u Dubrovniku, u hotelu Lero, u nedjelju 23. kolovoza 2009. Program će, prema rasporedu, početi u ponedjeljak ujutro (svečano otvorenje seminara i predavanje). Nastava u lektoratima započinje u utorak. Seminar završava s radom 5. rujna 2009. Odlazak polaznika predviđen je najkasnije za 6. rujna 2009.

Od zračne luke »Dubrovnik« može se doći redovitim autobusnim prijevozom do stare gradske jezgre (autobusna stanica Pile) ili do glavnog autobusnog kolodvora. Od Pila do hotela Lero dolazi se autobusom broj 4, odnosno od glavnog autobusnog kolodvora do hotela autobusom broj 7.

Smještaj

Polaznici Škole bit će smješteni u hotelu Lero, Iva Vojnovića 14, u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama i imat će puni pansion.

Najveći dio programa (rad u lektoratima i proseminarima, predavanja, kulturna događanja) odvija se u prostorima Poslijediplomskoga središta u Dubrovniku, Frana Bulića 4. Od hotela do Poslijediplomskoga središta potrebno je petnaestak minuta hoda.

Diplome

Polaznici Zagrebačke slavističke škole dužni su sudjelovati u nastavnom (redovito pohađati odabrani obvezni lektorat/proseminar i predavanja) i izvannastavnom programu. Polaznici koji primjereno odrade svoje obveze na kraju dobivaju diplomu s potpisima voditelja Škole i dekana Filozofskoga fakulteta. Na diplomi će biti naveden naziv odslušanoga lektorata/proseminara na temelju kojega će polazniku biti dodijeljena 3 ECTS-boda.

Vize

Molimo polaznike kojima je za ulazak i za dvotjedni boravak u Republici Hrvatskoj potrebna viza da je na vrijeme pribave kako bi pravodobno došli na seminar. Zagrebačka slavistička škola ne može posredovati u proceduri dobivanja viza i ne može davati jamstvena pisma.

Zdravstveno osiguranje

Preporučujemo polaznicima da pribave potvrde o zdravstvenom osiguranju koje će im omogućiti prikladnu zdravstvenu zaštitu i izvan granica njihovih zemalja. Zagrebačka slavistička škola ne može pokriti eventualne troškove liječenja.

Organizacijski odbor

doc. dr. Krešimir Mićanović, voditelj Škole
doc. dr. Tomislav Bogdan, zamjenik voditelja
Anera Ryznar, prof., programska tajnica
Božena Jurčić, financijska tajnica
Nevenka Vručina, administrativna tajnica

Kontakt

Zagrebačka slavistička škola
Filozofski fakultet
Ivana Lučića 3
HR–10 000 Zagreb

Tel. +385 (0)1 6120 067
Fax +385 (0)1 6156 879

E-adresa: slavisticka.skola@ffzg.hr