Franjevački samostan: priča o pamćenju

Sudionici 45. hrvatskoga seminara za strane slaviste poslijepodnevne su sate drugoga dana Škole proveli u razgledavanju samostana Male braće. Dr. sc. Rozana Vojvoda, viša kustosica, okupila je polaznike na samome početku Straduna, kod Onofrijeve česme. Pozdravila ih je u svoje ime te u ime fra Stipe Nosića, nakon čega je započela priču o važnosti samostana Male braće za kulturnu povijest Dubrovnika te za povijest hrvatske književnosti i kulture u cjelini.

Više

Izložba: Umjetnička galerija Dubrovnik

Fakultativni program drugoga dana Škole zaključen je posjetom Umjetničkoj galeriji Dubrovnik (Muzej moderne i suvremene umjetnosti) u koju su se polaznici uputili nakon razgledavanja samostana Male braće.

Više

Stručni izlet u Cavtat

Dana 24. kolovoza sudionici 45. seminara Zagrebačke slavističke škole posjetili su Cavtat, mjesto u blizini Dubrovnika gdje su uz stručno vodstvo razgledali njegove povijesne i kulturne znamenitosti.

Više

Tijelo na filmu, tijelo filma

Četvrtoga dana ovogodišnje Zagrebačke slavističke škole o tijelu i tjelesnosti iz filmološke perspektive govorio je doc. dr. sc. Tomislav Šakić iz Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža u predavanju pod naslovom Tijelo na filmu, tijelo filma: tjelesnost filma i tijelo u/na svjetskom i hrvatskom filmu.

Više