Sport – tijelo – igra

Ciklus predavanja u drugome tjednu 45. hrvatskoga seminara za strane slaviste otvorio je Ozren Biti koji je temu tijela i tjelesnosti promotrio iz perspektive humanističkih i društvenih znanosti (etnografsko istraživanje sporta, sociologija tijela, fenomen igre u kulturalnim studijima).

Više

Vilim Matula: »Münchhausen«

Kako samo jedan glumac na ogoljenoj sceni svojim talentom, glumom, mimikom i vrlo uvjerljivom imitacijom može utjeloviti različite likove i njihove dinamične dogodovštine, sudionicima 45. seminara Zagrebačke slavističke škole pokazao je Vilim Matula. Predstavu Münchhausen izveo je u atriju Poslijediplomskog središta u Dubrovniku.

Više

Tijelo u hrvatskoj dijalektnoj frazeologiji

S temom Tijelo u hrvatskoj dijalektnoj frazeologiji dr. sc. Marija Malnar Jurišić otvorila je ovogodišnji jezični ciklus predavanja 45. seminara Zagrebačke slavističke škole koji je osmislio prof. dr. Krešimir Mićanović.

Više

Tijelo u književnosti: Slavenka Drakulić

U atriju Poslijediplomskoga središta u utorak 30. kolovoza s hrvatskom književnicom, esejistkinjom i novinarkom Slavenkom Drakulić razgovarala je dr. sc. Anera Ryznar. Sudionicima 45. seminara Zagrebačke slavističke škole, kao i zainteresiranim posjetiteljima, pružila se prilika da s književnicom vode razgovor s povodom o važnim književnim, kulturnim, društvenim, ali i intimnim temama.

Više