Ne gledaj mi u pijat

Večernji se program Škole nastavio gledanjem debitantskog filma cijenjene hrvatske redateljice  Hane Jušić – Ne gledaj mi u pijat (2016).

Više

Stručni izlet na Elafitsko otočje

U nedjelju su se polaznici Škole uputili na željno očekivani izlet. Nakon niza iznimno informativnih predavanja i proseminara polaznici su prvi tjedan radosno okončali bijegom od gradske vreve.

Više

Ekonomija u agoniji

Ciklus predavanja o izvedbama roda u književnosti i kulturi zatvorila je Lada Čale Feldman. Redovna profesorica na Katedri za teatrologiju i dramatologiju pri Odsjeku za komparativnu književnost zagrebačkoga Filozofskog fakulteta doktorirala je na temi Teatar u teatru u hrvatskoj dramskoj književnosti. Honorarno predaje na Akademiji dramske umjetnosti, Centru za ženske studije u Zagrebu, na Poslijediplomskom studiju književnosti i kulturalnih studija te na Poslijediplomskom studiju etnologije i kulturne antropologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kao i na poslijediplomskom studiju Instituta za humanističke studije u Ljubljani.

Više

Dramska predstava: Lina Prosa, Lampedusa Beach

Kulturni program ovogodišnje Zagrebačke slavističke škole obogatila je i izvedba predstave Lampedusa Beach u režiji Senke Bulić. Riječ je o tekstu koji je prvi dio Trilogije o brodolomu talijanske autorice Line Prose. Napisan je 2004. godine, a praizveden je u Parizu u La Comédie Française.

Više