Fallere nostra venant

One dobro upoznate s elegantnom ponudom dubrovačkih razglednica, s poslovičnom otpornošću njegova kamena ili rednim brojem ovogodišnje Škole ne bi trebalo pretjerano iznenaditi to što su se njezini polaznici i ove godine našli u Palači Sponza kao ni to da se o njoj malo što novoga ima kazati.

Više

Feministički performans u Hrvatskoj i Jugoslaviji

O izvedbama roda iz teatrološke perspektive četvrti dan Zagrebačke slavističke škole izlagala je Suzana Marjanić. Poznata znanstvena savjetnica radi u Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu, a proučava mitske teme u usmenoj književnosti, kulturnu animalistiku i antropologiju izvedbe.

Više

Stručni izlet u Cavtat

U poslijepodnevnim satima trećega dana Zagrebačke slavističke škole sudionici su se uputili u Cavtat, grad pun kulturnih poslastica kao što su zbirka Baltazara Bogišića, rodna kuća Vlaha Bukovca te Mauzolej obitelji Račić.

Više

Konstrukcija roda u ilustriranim reklamnim oglasima

Trećega dana 46. seminara Zagrebačke slavističke škole predavanje je održala dr. sc. Željka Miklošević, poslijedoktorandica na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Područje interesa su joj komunikacijski aspekti muzeja i baštine, a aktivno sudjeluje u strukovnim udruženjima radi boljeg povezivanja muzejske teorije i prakse. Ujedno je članica Sekcije za muzejsku edukaciju i kulturnu akciju Međunarodnoga savjeta za muzeje.

Više