Lovrijenac: priča o slobodi

U srijedu studenti su nastavili s upoznavanjem dubrovačkih znamenitosti te su se uz pratnju stručnoga vodstva uputili prema osamljenoj tvrđavi Lovrijenac podignutoj na 37 metara visokoj hridi izvan zidina sa zapadne strane Dubrovnika.

Više

Gostovanje književnika Kristiana Novaka

U atriju Poslijediplomskoga središta u Dubrovniku dr. sc. Lana Molvarec polaznicima je predstavila danas najzvučnije hrvatsko književno ime – Kristiana Novaka.

Više

Od gospođe učiteljice do pilotkinje

U lingvističkom ciklusu predavanja pretposljednji dan Zagrebačke slavističke škole izlagala je Zrinjka Glovacki-Bernardi, pionirka rodne jezikoslovne perspektive u Hrvatskoj. Redovna je profesorica u trajnom zvanju pri Odsjeku za germanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu od 1995. Znanstvene interese usmjerila je prema sociolingvistici, dodirnom jezikoslovlju i tekstnoj lingvistici.

Više

Stručni izlet u Trsteno i Ston

Popodnevne i večernje sate predzadnjega dana Škole studenti su proveli na posljednjem izletu zaputivši se u Trsteno i Ston. Budući da su uspješno priveli kraju seminarske obaveze i zadaće, napokon su se mogli u potpunosti opustiti i podijeliti svoja bogata iskustva.

Više