Filmska radionica I

Filmska radionica i ove godine nastavlja sa svojim edukacijskim i umjetničkim konceptom tijekom kojega će polaznici naučiti osnove filmske prakse (snimanje, pohranjivanje, kadriranje, montiranje filmskoga materijala i dr.). Osim toga polaznici će izraditi film o Školi i tako ostaviti svoj zapis o dvotjednomu radu i druženju u Dubrovniku. Radionica će se održati pet puta u popodnevnim satima po vodstvom Janet Alilović.

Više

Filmska projekcija: »Plati & ženi« i »Mimara revisited«

U sklopu večernjega fakultativnog programa prikazana su dva dokumentarna filma: Plati & ženi (2009) i Mimara revisited (2010).

Više

Književnost – politika – estetika

Treće predavanje književnoznanstvenog ciklusa održala je doc. dr. sc. Zrinka Božić Blanuša. U svojem se predavanju usredotočila na problematiku književnih politika u kontekstu suvremenih književnoteorijskih promišljanja.

Više

Stručni izlet u Cavtat

Polaznici su trećega dana seminara otputovali u Cavtat, gradić smješten 19 kilometara jugoistočno od Dubrovnika. Pod stručnim vodstvom posjetili su zbirku Baltazara Bogišića, Pinakoteku crkve Sv. Nikole, rodnu kuću Vlaha Bukovca i mauzolej obitelji Račić.

Više