Franjevački samostan: priča o pamćenju

Za polaznike 43. seminara u petak je organiziran posjet franjevačkome samostanu, koji gotovo sedamsto godina čuva pamćenje grada Dubrovnika. U fascinantnu knjižnicu samostana uveo ih je fra Stipe Nosić, a dr. sc. Rozana Vojvoda provela ih je romaničko-gotičkim klaustrom.

Više

Izložba: Umjetnička galerija Dubrovnik

Nakon posjeta franjevačkome samostanu polaznici su se uputili u Umjetničku galeriju Dubrovnik, palaču sagrađenu u neorenesansno-gotičkome stilu po uzoru na remek-djela dubrovačke urbane i ladanjske renesansne arhitekture.

Više

Rock-koncert: The Beat Fleet (TBF)

U parku Orsula, čija pozornica pruža pogled na staru jezgru Dubrovnika, u petak je nastupila grupa TBF. Koncertu su prisustvovali i sudionici 43. seminara. S obzirom na to da u tekstovima svojih pjesama ta grupa često progovara o stanju u suvremenome društvu, ova je glazbena večer prigodan nastavak govora o suodnosu umjetnosti i društvenog angažmana.

Više

»Povijesni roman u obliku filma«

Kao temu prvoga subotnjeg predavanja izv. prof. dr. Leonida Kovač odabrala je recentni multimedijski rad suvremene hrvatske umjetnice Nicole Hewitt. Odabrani projekt u nastajanju tematizira odnos između (ne)mogućnosti verbalizacije i vizualizacije traume i medijske produkcije stvarnosti, uključujući produkciju shvatljivih društvenih subjekata s njima svojstvenim identitetima.

Više