Filmska radionica I

Popodnevni sati 44. seminara namijenjeni su prvoj filmskoj radionici. I ove će godine zainteresirani polaznici moći tijekom ovog edukativnog i kreativnog pograma ovladati osnovama filmske prakse (snimanje, pohranjivanje, kadriranje, montiranje filmskoga materijala i dr.). Osim toga polaznici će djelujući kao filmski tim, pod vodstvom Janet Alilović, izraditi film o Školi i u njemu zabilježiti svoj dvotjedni rad i druženje u Dubrovniku. Radionica će se održati pet puta u popodnevnim satima.

Više

Filmska projekcija: »Što sa sobom preko dana«

U sklopu večernjeg fakultativnog programa polaznici su pogledali prvu od četiriju filmskih projekcija, višestruko nagrađivani film scenaristice i redateljice Ivone Juka. Riječ je o zanimljivom i neobičnom dokumentarcu u kojem je skupina osuđenika iz kaznionice Lepoglava sudjelovala u zatvorskoj predstavi utemeljenoj na komediji San ljetne noći Williama Shakespearea.

Više

Nenormalni: normalizacijska kultura 19. st. i hrvatska književnost fin de sièclea

Izv. prof. dr. sc. Tvrtko Vuković u svojem je predavanju pokušao objasniti zanimljivu problematiku koja je nastala kao rezultat istraživanja procesa oblikovanja građanske kulture i njezina povezivanja s hrvatskom književnošću 19. stoljeća.

Više

Dva suvremena dokumentarna filma

U srijedu navečer polaznici su pogledali dva hrvatska dokumentarna filma uklopljena u temu 44. seminara problematiziranjem alteriteta, odnosa s voljenim ljudima i odnosa prema samome sebi.

Više