1. 7. 2015.

44. seminar: korisne informacije

Dolazak i odlazak polaznika

Polaznici 44. seminara Zagrebačke slavističke škole očekuju se u Dubrovniku, u hotelu Lero, u nedjelju 16. kolovoza 2015. Program će prema rasporedu početi u ponedjeljak ujutro (svečano otvorenje seminara i uvodno predavanje). Nastava u lektoratima započinje u utorak. Seminar završava s radom u petak, 28. kolovoza 2015. Odlazak polaznika predviđen je najkasnije za subotu, 29. kolovoza 2015.

Od zračne luke Dubrovnik može se doći redovitim autobusnim prijevozom do stare gradske jezgre (autobusna stanica Pile) ili do glavnoga autobusnog kolodvora. Od Pila do hotela Lero dolazi se autobusom broj 4, odnosno od glavnoga autobusnog kolodvora do hotela autobusom broj 7.

Troškove putovanja (dolazak u Dubrovnik i odlazak sa seminara) snose sami polaznici.

Smještaj

Polaznici Škole bit će smješteni u hotelu Lero, Iva Vojnovića 14, u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama i imat će puni pansion. Škola snosi troškove 13-dnevnoga hotelskog smještaja za stipendirane polaznike isključivo u razdoblju od nedjelje, 16. kolovoza, do subote 29. kolovoza 2015. Troškove eventualnoga smještaja prije 16. kolovoza, odnosno poslije 29. kolovoza snose sami polaznici.

Najveći dio programa (rad u lektoratima i proseminarima, predavanja, kulturna zbivanja) odvija se u prostorima Poslijediplomskoga središta u Dubrovniku, Don Frana Bulića 4. Od hotela do Poslijediplomskoga središta potrebno je petnaestak minuta hoda.

Diplome

Polaznici Zagrebačke slavističke škole dužni su sudjelovati u nastavnome programu (redovito pohađati odabrani obavezni lektorat/proseminar i predavanja) i u izvannastavnome kulturnom programu. Polaznici koji primjereno odrade svoje obaveze na kraju dobivaju diplomu s potpisima voditelja Škole i dekana Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na diplomi će biti naveden naziv odslušanoga lektorata/proseminara na temelju kojega će polazniku biti dodijeljena 3 ECTS-boda.

Vize

Molimo polaznike kojima je za ulazak i za dvotjedni boravak u Republici Hrvatskoj potrebna viza da je na vrijeme pribave kako bi pravodobno došli na seminar. Zagrebačka slavistička škola ne može posredovati u proceduri dobivanja viza i ne može davati jamstvena pisma.

Zdravstveno osiguranje

Preporučujemo polaznicima da pribave potvrde o zdravstvenome osiguranju koje će im omogućiti prikladnu zdravstvenu zaštitu i izvan granica njihovih zemalja. Zagrebačka slavistička škola ne može pokriti eventualne troškove liječenja.

Organizacijski odbor

Izv. prof. dr. sc. Tvrtko Vuković, voditelj Zagrebačke slavističke škole
Dr. sc. Tatjana Pišković, zamjenica voditelja
Dr. sc. Lana Molvarec, programska tajnica
Božena Jurčić, financijska tajnica
Nevenka Vručina, administrativna tajnica