20. 6. 2016.

45. seminar: korisne informacije

Dolazak i odlazak polaznika

Polaznici 45. seminara Zagrebačke slavističke škole očekuju se u Dubrovniku, u hotelu Vis, u nedjelju 21. kolovoza 2016. Program će prema rasporedu početi u ponedjeljak ujutro (svečano otvorenje seminara i uvodno predavanje), 22. kolovoza. Nastava u lektoratima započinje u utorak. Seminar završava s radom u petak, 2. rujna 2016. Odlazak polaznika predviđen je najkasnije za subotu, 3. rujna 2016.

Od zračne luke Dubrovnik može se doći redovitim autobusnim prijevozom do stare gradske jezgre (autobusna stanica Pile) ili do glavnoga autobusnog kolodvora. Od Pila do hotela Vis dolazi se autobusom broj 6, odnosno od glavnoga autobusnog kolodvora do hotela autobusom broj 7.

Troškove putovanja (dolazak u Dubrovnik i odlazak sa seminara) snose sami polaznici.

Smještaj

Polaznici Škole bit će smješteni u hotelu Vis, Masarykov put 4, u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama i imat će polupansion (doručak i večera). Škola snosi troškove 13-dnevnoga hotelskog smještaja za stipendirane polaznike isključivo u razdoblju od nedjelje, 21. kolovoza, do subote 3. rujna 2016. Troškove eventualnoga smještaja prije 21. kolovoza, odnosno poslije 3. rujna snose sami polaznici.

Najveći dio programa (rad u lektoratima i proseminarima, predavanja, kulturna zbivanja) odvija se u prostorima Poslijediplomskoga središta u Dubrovniku, Don Frana Bulića 4. Od hotela Vis do Poslijediplomskoga središta potrebno je desetak minuta vožnje gradskim autobusom ili 45 minuta hoda.

Autobusna karta za razdoblje trajanja škole iznosi 40 eura. Zagrebačka slavistička škola subvencionira 50% cijene karte (20 eura), ostatak polaznici snose sami.

Diplome

Polaznici Zagrebačke slavističke škole dužni su sudjelovati u nastavnome programu (redovito pohađati odabrani obavezni lektorat/proseminar i predavanja) i u izvannastavnome kulturnom programu. Polaznici koji primjereno odrade svoje obaveze na kraju dobivaju diplomu s potpisima voditelja Škole i dekana Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na diplomi će biti naveden naziv odslušanoga lektorata/proseminara na temelju kojega će polazniku biti dodijeljena 3 ECTS-boda.

Vize

Molimo polaznike kojima je za ulazak i za dvotjedni boravak u Republici Hrvatskoj potrebna viza da je na vrijeme pribave kako bi pravodobno došli na seminar. Zagrebačka slavistička škola ne može posredovati u proceduri dobivanja viza i ne može davati jamstvena pisma.

Zdravstveno osiguranje

Preporučujemo polaznicima da pribave potvrde o zdravstvenome osiguranju koje će im omogućiti prikladnu zdravstvenu zaštitu i izvan granica njihovih zemalja. Zagrebačka slavistička škola ne može pokriti eventualne troškove liječenja.

Organizacijski odbor

Izv. prof. dr. sc. Tvrtko Vuković, voditelj Zagrebačke slavističke škole
Dr. sc. Tatjana Pišković, zamjenica voditelja
Dr. sc. Lana Molvarec,  programska tajnica
Božena Jurčić, financijska tajnica
Nevenka Vručina, administrativna tajnica