(Zlo)upotreba metafore: popularna glazba i rat – razgovor s redateljem Miroslavom Sikavicom

Nakon projekcije filma Glasnije od oružja profesorica Maša Kolanović razgovarala je s redateljem Miroslavom Sikavicom o klupku filmskog istraživanja, očekivanja publike i ideologije.

Više

Stručni izlet na Elafitsko otočje

Književnokulturni ciklus – obogaćen iznimnim predavanjima, interesantnim proseminarima te bogatim večernjim programom – polaznici su zaključili cjelodnevnim bijegom od intenzivna gradskog ritma na Elafitsko otočje. Lošem jutarnjem vremenu i skepticima unatoč, polaznici su se Škole u nedjelju uputili prema luci Gruž gdje su se brodom otisnuli na željno iščekivani izlet.

Više

Pristup metafori u kognitivnoj lingivstici

Lingvistički je blok predavanja ovogodišnje Škole otvorila dr. sc. Ljiljana Šarić, redovita profesorica na Sveučilištu u Oslu s temom Pristup metafori u kognitivnoj lingivstici.

Više

Franjevački samostan: priča o pamćenju

Nakon okrepe u sjeni Onofrijeve česme seminaristi su se uputili prema još jednom nezaobilaznom simbolu dubrovačke kulturne tradicije – franjevačkom samostanu. Tamo ih je dočekao fra Stipe Nosić, dugogodišnji prijatelj Zagrebačke slavističke škole koji s radošću prenosi priču o stoljećima suživota Grada i franjevaca.

Više