Glazbena radionica – klapska pjesma

I ove godine polaznici koji su zainteresirani za hrvatsku tradicionalnu glazbu mogu sudjelovati u radu glazbene radionice. Četiri predviđena termina ovoga fakultativnog programa održavaju se u popodnevnim satima, pod vodstvom Ivice Puljića.

Više

»Ritam zločina«

Fakultativni dio programa 39. seminara Zagrebačke slavističke škole uključuje tri filmske projekcije: »Ritam zločina«, redatelja Zorana Tadića, »U raljama života« redatelja Rajka Grlića te »Oprosti za kung fu« redatelja Ognjena Sviličića. Danas su polaznici mogli pogledati »Ritam zločina«, film koji je u izboru hrvatskih filmskih kritičara proglašen najboljim hrvatskim debitantskim filmom uopće.

Više

Dubrovački gudački kvartet

U večernjem dijelu programa za polaznike seminara organiziran je koncert Dubrovačkog gudačkog kvarteta. Dubrovački gudački kvartet osnovan je 1970. godine. Od osnutka do danas u ovom su kvartetu svirali ponajbolji dubrovački gudači. Članovi kvarteta sviraju na majstorskim instrumentima koji su usklađeni po zvučnim bojama, što doprinosi ujednačenoj tonskoj slici ansambla.

Više

Pitanja u hrvatskome jeziku

Treće predavanje jezikoslovnog ciklusa održao je prof. dr. sc. Milan Mihaljević. Profesor se u svojem predavanju bavio pitanjima u hrvatskom jeziku – temom koja je u velikoj mjeri zanemarena u hrvatskom jezikoslovlju – te iznio preciznu tipologizaciju pitanja karakterističnih za sintaksu hrvatskoga jezika.

Više