Zbornik »Muzama iza leđa: čitanja hrvatske lirike«

U atriju Poslijediplomskog središta predstavljen je zbornik Zagrebačke slavističke škole »Muzama iza leđa: čitanja hrvatske lirike«. Objavljen je 2010. godine, a obuhvaća metodološki raznolike tekstove u kojima se kritički iščitava hrvatska lirika, pojedine zbirke i pjesme. Zbornik su predstavili: profesorica Ivana Drenjančević, doc. dr. sc. Tomislav Bogdan i doc. dr. sc. Tvrtko Vuković.

Više

»Quorum« – časopis mladih za sve generacije čitatelja

Prof. dr. sc. Milovan Tatarin održao je danas predavanje o »Quorumu« - časopisu kojeg se sjeća s velikom dozom sentimentalnosti, a za čijim relevantnim i referentnim tekstovima poseže i danas. Profesor Tatarin prikazao je kakav je  »Quorum« časopis bio, u čemu je bila njegova posebnost u doba kada je izlazio te zbog čega je zanimljiv i danas.

Više

Knežev dvor

Nakon predavanja prof. dr. sc. Milovana Tatarina polaznici su posjetili Knežev dvor. Kulturno povijesni muzej – Knežev dvor velikodušno je omogućio polaznicima Škole razgledavanje Dvora te muzejskog postava uz stručno vodstvo muzejske savjetnice Vedrane Gjukić-Bender.

Više

Književna večer Branka Čegeca

Na drugoj književnoj večeri 39. seminara Zagrebačke slavističke škole ugošćen je suvremeni hrvatski pisac Branko Čegec. Književna večer održana je u atriju Poslijediplomskog središta, a vodio ju je Tvrtko Vuković, docent na Katedri za noviju hrvatsku književnost na Odsjeku za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.

Više