Dekadentni socijalizam, prolog tranziciji (hrvatski roman i popularna kultura u 80-ima)

Četvrto predavanje književnoznanstvenog ciklusa održala je dr. sc. Maša Kolanović. U svojem se predavanju usredotočila na specifičan dijalog hrvatskoga romana i popularne kulture u razdoblju 80-ih.

Više

Izlet u Trsteno i Ston

U poslijepodnevnom dijelu programa za polaznike je organiziran stručni izlet u Arboretum Trsteno, spomenik vrtne arhitekture, te Ston, gradić i luku na poluotoku Pelješcu koji je poznat po zidinama i solani. Polaznici su se na putu do Stona zaustavili u Trstenom, naselju za koje njegovi mještani kažu da je po ljepoti prirode i bujnoj vegetaciji jedno od najljepših mjesta u dubrovačkom kraju.

Više

Vizualna kultura osamdesetih godina u Hrvatskoj

NakonPosljednje predavanje 39. seminara Škole održao je doc. dr. sc. Feđa Vukić. Naslov je predavanja »Vizualna kultura osamdesetih godina u Hrvatskoj«. Predavanje razlaže teorijsku osnovu za kritičko sagledavanje prakse vizualnog komuniciranja u Hrvatskoj tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Više

Zatvaranje 39. seminara Zagrebačke slavističke škole

Program 39. seminara Zagrebačke slavističke škole završio je predavanjem o vizualnoj kulturi osamdesetih koje je održao doc. dr. sc. Feđa Vukić. I ovaj seminar Zagrebačke slavističke škole obilježio je bogat program i multimedijska prezentacija hrvatskoga jezika, književnosti i kulture.

Više