28. 3. 2024.

52. hrvatski seminar za strane slaviste

Od 18. do 31. kolovoza 2024. u Dubrovniku će se održati 52. hrvatski seminar za strane slaviste. U okviru konverzacijskih lektorata polaznici će usavršavati znanje hrvatskoga jezika, a u okviru proseminara i predavanja raspravljat će o jezikoslovnim, književnim, povijesnim i kulturnim temama koje povezuje središnja tema Seminara – (Kratki) spojevi u hrvatskome jeziku, književnosti i kulturi.

Organizator

Zagrebačka slavistička škola (Hrvatski seminar za strane slaviste) posebna je djelatnost Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Polaznici

Polaznici su Škole strani studenti kroatistike i slavistike, sveučilišni nastavnici koji predaju hrvatski jezik i književnost na inozemnim sveučilištima, stručnjaci koji se bave slavističkim i kroatističkim temama na različitim znanstvenim ustanovama te prevoditelji s hrvatskoga jezika. Na 52. seminaru Zagrebačke slavističke škole sudjelovat će polaznici koji se prijave na natječaj Agencije za mobilnost i programe EU i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.